Kennel og opdræt

       
                       
  
Kennelen er et mindre fritidsopdræt på Østsjælland, beliggende 30 km syd for København, mellem Køge og Roskilde. Det primære mål er opdræt af all-round Welsh Springer Spaniels, der er sunde, racetypiske fysisk og mentalt, med gode jagtegenskaber.
 
Opdræt, jagt, udstilling har været vores hobby siden 1996.  Vores hunde er en naturlig del af vores hverdag og lever sammen med os som familiehunde.
 
Opdrættet startede i 2000, hvor det første kuld blev født. Kennelnavnet Lloer kom til i 2002. Lloer er det walisiske ord for måne - Luna. Med Welshen Luna, startede vores store interesse, og hun blev stamtæven i vores opdræt. Charlotte har en baggrund som veterinærsygeplejerske, og både Thomas og Charlotte har taget DKK's opdrætteruddannelsen samt overbygningen af denne. 
 
I gennemsnit har vi haft et hvalpekuld om året siden 2000. Nogle år 2 kuld, andre 1 eller ingen. Når vi har hvalpe er det vigtigste prægning og socialisering, det foregår ved, at de har så meget kontakt som muligt med mennesker og får en masse forskellige indtryk i de 8 uger vi har dem. Læs mere om vores hvalpe >>

Hver enkelt parring er nøje planlagt, intet er overladt til tilfældigheder. Med få undtagelser bliver vores tæver parret med udenlandske hanhunde. Idet der kun er et begrænset antal hanner til rådighed i Danmark, og dermed en begrænset population som helhed. I tråd med DKK's regler undgår vi tæt linie- og indavl, som kan øge risikoen for uønskede egenskaber hos afkommet. Vi mener, at det er meget vigtigt at udvide populationen herhjemme for racens fremtid. Det gøres ved at tilføre nyt avlsmateriale fra udlandet, så graden af slægtskab kan mindskes og populationen øges.

Med i overvejelserne ved avl er mange aspekter; temperament, sundhed, jagtegenskab, samarbejdsvillighed, udseende. Alle er vigtige elementer i racehundeavl og alt skal tages i betragtning før avl. Temperamentet er for en stor del arveligt, og det vigtigste for os er, at welshen er som standarden foreskriver "merry and active". De skal vise glæde, imødekommenhed og være nysgerrige. Af  sundhedskrav har vi bl.a. HD-fotografering af vores avlshunde, når de er omkring et år til halvandet. Med hensyn til andre arvelige sygdomme, er vi altid opdateret med sidste ny viden og avler kun på raske hunde. Dog findes der ingen der kan garantere 100% sygdomsfrit afkom, heller ikke os. En hunds sundhedstilstand er et samspil af mange komponenter, og mange arvelige sygdomme er polygenetiske, hvilket betyder, at der er flere faktorer der spiller ind, når en given sygdom optræder, bl.a. arvelige betingelser, opvækstvilkår, motion, fodring, miljøpåvirkninger og andre ydre påvirkninger.
 Os med 3 hunde på jagt Luna 10 år, Sali 3år og Remee 7 mdr 
Siden vi startede med Welsh har vi altid interesseret os for at bevare jagtegenskaberne, dels går vi selv på jagt med vores hunde, og har trænet de fleste af vores hunde med henblik på jagt og apportering. De hunde vi avler på, går enten selv på jagt, eller har aner med linier der har været brugt til jagt eller jagtprøver.

Welsh Springer Spaniels er smukke hunde i en passende størrelse. Udseende har en meget stor betydning i hundeavl, dermed også for os. Vores afkom er alle af udstillingspræmierede linier og vi bestræber os på kun at parre hunde som komplementer hinanden på bedste måde.Gwenny bliver Dansk Champion

Vores hunde modtager gerne besøg efter aftale med os :o) Mange er interesseret i at se racen inden valg af hund træffes. Vi skriver gerne op til hvalp, når de der er interesserede, har været og set vores hunde, og vi har fået en snak om racens behov.

Ca. en gang årligt holder vi et "hvalpetræf", en hyggelig efter- middag, hvor alle har mulighed for at se, hvordan hvalpene har udviklet sig individuelt og i forhold til hinanden.
Vi opdrætter hovedsageligt udfra den svenske Welsh Springer Spaniel Klubs avlsstrategi, og følger naturligvis også Spaniel Klubbens og DKK's anbefalinger >>
 
Welsherens all-round egenskaber kombineret med en god størrelse og et vidunderligt væsen gør dem uundværlige for os, og værd at bevare som race i fremtiden.
Charlotte og Thomas Schütt | 4620 Havdrup - Denmark | Tlf.: +45 20728211 | kennel@lloer.dk